Gu
Baserria, gastronomia, tradizioa, kultura, natura eta
kalitatea familia honen ofizio eta afizio bihurtuz.
Gure historia
Añota sagardotegia klasiko bat 1990etik
Luis eta Maria Jesus izan ziren Añotako sagarrondoen lehen haziak ereiten hasi zirenak.
Gaur egun, bigarren belaunaldia hasi da familiaren negozio honetan parte hartzen, non guztien artean euskal gastronomiaren eta kulturaren onena eskaintzen saiatzen diren.
Kalitatezko produktuak
Sasoiko produktu freskoak eta kalitate egiaztatuko beste batzuk eskaintzen ditugu beti gure sukaldeatik.
Hurbiltasuna
Guretzat oso garrantzitsua da bezeroak etxean bezala sentitzea, eta horregatik nabarmentzen gara gure gertuko tratu atseginagatik.
Ingurune zaindua
Naturarekin kontaktuan dagoen ingurune ezin hobea eskaintzen dugu Euskal Herriaren bihotzean dagoen leku paregabean.
Gure upategia
Tradiziotik etorkizunera
14 hektarea sagarrondo ditugu, 15 sagar autoktono mota desberdinekin. Hemen gu geu arduratzen gara prozesu guztiaz, landaketatik hasi eta upeleraino eta botilaraino.
Altzairu herdoilgaitzezko 10 upel eta egurrezko zortzi dituen upeltegi bat daukagu, eta hortik botilaratzen dugu gure “urre likido” gozoa.
Gure botilak
Sagar mota ezberdinak aukeratzearen ondoriozko sagardo naturala, sagar gozo, garratz eta garratzen arteko orekarekin.
Añota JDko sagardo naturala
Gure altxorra
Euskal sagardoa jatorri-deitura duten sagardoek %100 bertako sagarrarekin eginda egon behar dute, eta kalitate-ziurtagiria lortu. Hazi fundazioak prozesu osoa ziurtatzen du, sagarrondoetan hasi eta botilatzean amaituz
Añota sagardo naturala
Gure harribitxia
Galeria
Lekukotasunak
“Produktuen kalitatea ezin hobea da. Zezina zuritua probatu behar da, ikusgarri samarra.
Beste jaki bat: piper erreak. Goxotasun bat. Oso txuleta ona, noski.”
“Bitxiena zera da, edaria sagardorik gabeko barra dela, altxatu eta 180.000 litro sagardo
dituzten areto batera joan behar dela, eta dituzten sagardo motetako batez baliatu, eta
upelak irekitzen ari diren pertsonak oso atseginak izan ziren, nola zerbitzatu behar zen
azalduz.”
“Hurrengoan, inguruan gabiltzanean, seguru errepikatzen dugu.
Oso ondo jaten da lekua atsegina da eta sagardoa nola egiten den ezagutu dezakezu lagunekin gozatzeko. Agurrak “