On egin!
Sagardotegiko menua 1
Sagradotegiko menua 2
Gozatu horretaz 34,50 €-tan bakarrik.
“Sagarra biltzeko eta sagardoa egiteko garaian ez da upeltegira bisitarik egingo (irailetik urtarrila erdirarte), mahaian sagardo botila zerbitzatuko da.”
Plater Guztiak
- Zezina-tortilla edo bakailao-tortilla.
- Zezina edo bakailao frijitua.
- Txuleta parrillan (1, 3 pax.).
Postrea eta edaria
- Postrea (gazta, irisagarra eta intxaurrak) eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Plater guztiak
- Zezina-tortilla edo bakailao-tortilla.
- Txuleta parillan (1, 3 pax).
Postrea eta edaria
- Postrea (gazta, irisagarra eta intxaurrak) eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Sagardotegiko menua 1
Plater Guztiak
- Zezina-tortilla edo bakailao-tortilla.
- Zezina edo bakailao frijitua.
- Txuletoia parrillan (1, 3 pax).
Postrea eta edaria
- Postrea (gazta, irisagarra eta intxaurrak) eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Sagradotegiko menua 2
Gozatu horretaz 34,50€-tan bakarrik.
“Sagarra biltzeko eta sagardoa egiteko garaian ez da upeltegira bisitarik egingo (irailetik urtarrila erdirarte), mahaian sagardo botila zerbitzatuko da.”
Plater guztiak
- Zezina-tortilla edo bakailao-tortilla.
- Txuleta parrillan (1, 3 pax).
Postrea eta edaria
- Postrea (gazta, irisagarra eta intxaurrak) eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Babarrun Menua
Gozatu horretaz 25 €-tan bakarrik
Menu Berezia 1
Tolosako babarrunak sakramentu guztiekin
- Aza, odolkia, txorizoa.
- Ibarrako piperrak.
- Txerri-saiheskia.
Postrea eta edaria
- Etxeko postrea eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Plater guztiak
- Tomate entsalada, hegaluzea eta aguakatearekin.
- Bakailao frijitua.
- Txuleta pikilo piperrekin
Postrea eta edaria
- Etxeko postrea eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Babarrun Menua
Gozatu horretaz 25 €-tan bakarrik
Tolosako babarrunak sakramentu guztiekin
- Aza, odolkia, txorizoa.
- Ibarrako piperrak.
- Txerri-saiheskia.
Postrea eta edaria
- Etxeko postrea eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Menu Berezia 1
Plater guztiak
- Tomate entsalada, hegaluzea eta aguakatearekin.
- Bakailaoa frijituta.
- Txuleta pikilo piperrekin.
Postrea eta edaria
- Etxeko postrea eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Menu berezia 2
Gozatu horretaz 29 €-tan bakarrik.
Menu infantila
Gozatu horretaz 15 €-tan bakarrik.
Lehenak
- Askotariko frijituak.
- Entsalada epela.
- Arrain-zopa.
- Tortilla (zezina edo onddo).
- Menestra
Bigarrenak
- Zezina frijitua.
- Buztana saltsan.
- Txipiroiak tintan edo plantxan.
- Bakailaoa piperrekin.
Postrea eta edaria
- Etxeko postrea eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
- Makarroiak tomatearekin eta txorizoarekin.
- Txahal-xerra edo txerri-solomoa patatekin.
- Postrea, ogia eta edariak barne
Menu berezia 2
Gozatu horretaz 29 €-tan bakarrik.
Lehenak
- Askotariko frijituak.
- Entsalada tenplatua.
- Arrain-zopa.
- Tortilla (zezina edo onddo).
- Menestra
Bigarrenak
- Buztana saltsan.
- Zezina frijitua.
- Txipiroiak tintan edo plantxan.
- Bakailaoa piperrekin.
Postrea eta edaria
- Etxeko postrea eta ogia.
- Ura eta Añota urteko jatorri deiturako sagardoa.
Menu infantila
Gozatu horretaz 15 €-tan bakarrik.
- Makarroiak tomatearekin eta txorizoarekin.
- Txahal-xerra edo txerri-solomoa patatekin.
- Postrea, ogia eta edariak barne
Errazioak
Errazioez gain, pintxoak, bokatak eta plater konbinatuak eskaintzen ditugu (hori guztia taberna edo terrazan difrutatzeko).
- Hegaluzea.
- Antxoilak.
- Taula iberikoa.
- Tigreak.
- Txibiak.
- Kroketak.
- Frijituak.
- Bakailao frijitua
- Haragi egosia piperrekin.
- Txorizo egosia.
- Haragi egosia txorizoarekin.
- Buztana saltsan.
- Mingaina bozatuta.
- Saltsan biribila.
- Zezina bozatuta.
Karta
Askotariko prezioak.
Plater autoktonoak eta sasoikoak
- Arrain fresko zuzena Getariatik parrillan.
- Inguruko barazkiak.
- Eusko Label haragia.
- Ardo karta zabala.
Karta
Askotariko prezioak.
Errazioak
Errazioez gain, pintxoak, bokatak eta plater konbinatuak eskaintzen ditugu (hori guztia taberna edo terrazan difrutatzeko).
Plater autoktonoak eta sasoikoak
- Arrain fresko zuzena Getariatik parrillan.
- Inguruko barazkiak.
- Eusko Label haragia.
- Ardo karta zabala.
- Hegaluzea.
- Antxoilak.
- Taula iberikoa.
- Tigreak.
- Txibiak.
- Kroketak.
- Frijituak.
- Bakailao frijitua
- Haragi egosia piperrekin.
- Txorizo egosia.
- Haragi egosia txorizoarekin.
- Buztana saltsan.
- Mingaina bozatuta.
- Saltsan biribila.
- Zezina bozatuta.
Gure plater izarra
Zezina euskal tradizioan
Haragia lehortzeko eta gazitzeko prozesuaren ondorioz, elikagai horren jatorria da elikagaiak kontserbatu behar zirela hozkailurik ere ez zegoenean. Antzinako baserritar, artzain eta abeltzainek erabiltzen zuten teknika bat zen, ardi-, behi-, txahal- eta abar-okelarekin erabiltzen zutena.
Zezina Añotan
Ireki genuenetik, sagardotegiko menuan, bakailao tortilla atera beharrean, zetina tortilla zerbitzatzen dugu. Gure arbasoak omentzeko egiten dugu. Bai Luis eta bai ni baserrikoak gara, eta gure haurtzaroa gogorarazten digun produktua da, gure baserrietan egiten zuten bezala maitasun handiz gogoratzen baitugu.
Aintzatespenak gure zezinari
Bisitatzen gaituztenek beti goraipatzen dute jaki goxo hau, eta tortilla moduan aurkezten dugu, edo baita bozatua ere.